Karriere skift

politiken.dk

Peter Øvig Knudsen udgiver to bind om hippiebevægelsen i Danmark.

Share

  • Øvig var 22 november i aftenshowet
    dr.dk/aftenshowet
    Jeg er begejstret på hans vegne, men ked af at jeg altid selv kommer forsent eller ikke kommer igennem med kontakt til de rigtige mennesker med det jeg selv har lavet.
    Da “krønikken” skulle vises på TV op til jul, havde jeg f.eks. skrevet til dem, at jeg havde skrevet en bog om 1968, og en anden om 1967 som ville være i tråd med handlingen (og tidstypisk) i Krøniken.
    Men de svarede ikke. Sådan har jeg gjort mange gange. F.eks. skulle der engang samles “atbejdernes egne fortællinger” til en bog via min fagforening, men “Fabriksmiden” blev afvist. De synes nok ikke om, at jeg fremstillede arbejderne på en usympatisk måde. Men nu var jeg jo altså SELV arbejder, bare ikke den rigtige slags, åbenbart.
    På samme måde har jeg sendt noveller til MODTRYK, som jeg jo ellers støttede ud fra socialistiske principper, men de mente min skrifter var for elitære (avantgarde) og ulæselige for normale mennesker.
    Jeg prøvede at sende en novelle til en venstrefløjs-organisations måneds-avis, men fik at vide at den ikke indeholdt “positive proletariske følelser”. Man må åbenbart ikke kritisere sine egne.
    Min novelle TOTAL VINTER sendte jeg til Søndags-BT (borgerligt blad) med de “kunne ikke se den passe ind i deres stil”, og så videre.


podcast.dr.dk

Nu har jeg jo allerede i 1974 lavet musik til mine egne digte, som jeg har tænkte mig skulle medfølge på cd-rom til f.eks. “AFKLARING” fra 1968, og det svarer jo fuldstændig til at Tømrer-Claus har lavet musik som kører i baggrunden, mens Peter Øvig læser op af sin bog.
Jeg ville have brugt min egen musik i Århus Folkekunst, og gjorde det faktisk også til en udstilling af en skulptur, jeg havde lavet, der indeholdt en kassebåndoptager. Nummeret hedder Brainwashproto1 (under udarbejdelse) eller Brainwash symphony-
Jeg indleverede skulpturen til kunstnerenes efterårsudstilling 1974, men den blev selvfølgelig ikke optaget. (kom ikke med).
Per Kramer syntes ellers godt om den. Han ville have mig med i sin gruppe af avantgardister, men jeg kunne ikke se en økonomisk fremtid i at leve af socialhjælp, så jeg tog først et job hos P. Baunsgård som arbejdsmand og derefter begyndte jeg at tage et kursus som skibsbygger (rigtig arbejder) på Århus Flydedok.